Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Όχι λόγω των Σκοπιανών είπε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο συνέδριο της ESU

Η υπερηφάνεια των Ελλήνων είναι πάνω από κάθε μία διάκριση


Από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Λεμεσό της Κύπρου το 24o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU). Στην ESU μετέχουν εθνικές ενώσεις φοιτητών από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Οι Έλληνες φοιτητές δυστυχώς δεν εκπροσωπούνται στο εν λόγω οργανισμό, αφού η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ) είναι ανενεργή εδώ και χρόνια.

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ –ως η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη της Ελλάδος- έλαβε κατ’ εξαίρεση πρόσκληση συμμετοχής στο 24o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU). Το συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς όμως η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο συνέδριο δεν ευοδώθηκε λόγω μιας δυσάρεστης έκπληξης. Η γαλάζια νεολαία, ως όφειλε αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους Σκοπιανούς εξ' αιτίας της ονομασίας με την οποία είχαν αναγνωριστεί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το βασικό λογότυπο που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί Φοιτητές, απεικονίζει τον ήλιο της Βεργίνας στα χρώματα της FYROM, γεγονός που εξόργισε τους ΔΑΠίτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις ενέργεις των Σκοπιανών.

Μάλιστα, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Απόστολος Μπακόλας έστειλε επιστολή στο προεδρείο της ESU με το οποίο εξηγεί τους λόγους άρνησης της μεγαλύτερης Ελληνικής φοιτητικής νεολαίας να συμμετάσχει στο συνέδριο, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας της απόφασης που έχει ληφθεί για την είσοδο των Σκοπιανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών μιας και αυτή αντίκειται στις διεθνείς συμφωνίες.

Αιτία για το ανενόχλητο παιχνίδι των Σκοπιανών πάντως είναι η απουσία της ΕΦΕΕ από τα πράγματα, μιας και στην ESU μετέχουν κυρίως εθνικές ενώσεις.

Όσο το φοιτητικό κίνημα παραμένει ακέφαλο κάποιοι εντός και εκτός συνόρων θα σφετερίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων φοιτητών.

 Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου