Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια.


Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πρέπει να έρθει -και μπορεί να έρθει-μόνο μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός παιδείας σε Συνέντευξη Τύπου , απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Υπάρχουν όμως, σημείωσε ο κ. υπουργός, τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης , τα Κολέγια τα οποία έχουν τη λειτουργία τους και βεβαίως εκεί προχωράμε σε μια Νομοθετική ρύθμιση, βάσει και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, ώστε όταν πληρούν τους πολύ αυστηρούς όρους, να αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων.
Αλλά αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει , τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, είναι να υπάρχουν πρωτίστως πολύ ανταγωνιστικά Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και το γνωστικό αντικείμενο των Ναυτιλιακών Σπουδών να θεραπεύεται μέσα σε αυτά τα Πανεπιστήμια. Από εκεί κι έπειτα, πρόσθεσε ο κ. υπουργός, εάν αυτό υπάρχει και σε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, τα οποία υπό αυστηρούς όρους λειτουργούν και αναγνωρίζονται σιγά – σιγά και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αυτό είναι φυσικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου