Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτηση-παραλαβή φοιτητικού Πάσο


Από Φέτος οι φοιτητές που επιθυμούν να τους χορηγηθεί φοιτητικό πάσο θα καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr.

Για να μπορέσει να εισέλθει στο σύστημα, ένας φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να συμπληρώσει τα ατομικά του στοιχεία, απαιτείται κωδικός πρόσβασης password και όνομα χρήστη username. Οι κωδικοί αυτοί  χορηγούνται στους εγγεγραμμένους φοιτητές από το οικείο Τμήμα και χρησιμοποιούνται για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο ανήκει. Δείτε την ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΤΔΕ για το password και το username εδώ.

Αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία γραμματεία, ο φοιτητής θα παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής του.

Το νέο φοιτητικό πάσο θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, θα έχει ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες προκειμένου να χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό.


Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση καθ'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-12. Το ΠΑΣΟ θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης του φοιτητή από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος

Πάντως, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα έκδοσης πάσο, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-'11 έως και την 30ή Σεπτεμβρίου.

    Οι πρωτοετείς φοιτητές μέχρι τότε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα.

Αναμενόμενη ημέρα εκκίνησης της υπηρεσίας: 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου